GriepGriep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw opduikt. Elke winter krijgen gemiddeld 1 op de 10 mensen de griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven er ook honderden mensen aan de gevolgen van de griep.

Als u gevaccineerd bent, dan is de kans dat u griep krijgt veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan wordt u minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking ook veel kleiner. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van uw diabetes).

vrijdag, 29 mei 2015 13:52

Werelddag zonder Tabak op 31 mei 2015

Zondag 31 mei is het 'Werelddag zonder Tabak', een moment om even stil te staan bij de gevolgen van het roken. Ter gelegenheid van deze actie openen meerdere ziekenhuizen voor de zesde keer hun deuren voor rokers. Doel is een complete rookstop te promoten en rokers die ervoor gaan, te helpen tijdens dit proces. Bent u roker? Bezoek dan de komende dagen een van de deelnemende ziekenhuizen in uw buurt of ga onmiddellijk van start en stel een persoonlijk stoppen-met-roken-plan op!

2015 EVV WvdVwebsitebMet de slogan "Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker" gaat op 20 april 2015 de 4de editie van de Week van de Valpreventie van start. Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En zo’n valpartij heeft vaak nare gevolgen, die je liever vermijdt. In 2015 ligt de focus op medicatie. Hoe meer verschillende geneesmiddelen je moet innemen, hoe groter het risico om te vallen. Bepaalde geneesmiddelen zoals slaappillen hebben bovendien een grotere impact op het valrisico.

vrijdag, 12 september 2014 00:00

Niet-gedenatureerd of natief collageen type II

Een andere benadering van artrose... Collageen is een proteïne die men in grote hoeveelheden terugvindt in de huid, de beenderen, het kraakbeen en de ligamenten. Het vertegenwoordigt 30 à 35% van de totale hoeveelheid proteïnen in het lichaam. Er bestaan verschillende types collageen. In het kraakbeen vindt men vooral collageen type 2 terug. Het is het collageen dat de stevigheid van de kraakbeenstructuur verzekert.

Klik op de folder om hier meer over te weten.